Werkwijze

Home/Werkwijze

Hoe werkt een aankoopmakelaar?

Het kopen van een huis in Utrecht kan een ingewikkeld proces zijn. Er komt vaak bouwkundige en juridische kennis bij kijken die tijdens de onderhandeling goed van pas kan komen.

Een NVM aankoopmakelaar is hierin een goede partner die u kan ondersteunen en adviseren tijdens het hele aankoopproces. de-aankoper is een NVM aankoopmakelaar (Register Makelaar Taxateur) gespecialiseerd in de woningmarkt in Utrecht en omgeving.

Hieronder leest u meer over hoe een aankoopmakelaar werkt en waar de-aankoper u bij kan helpen of bel 030 21 203 54 om direct de beste aanpak te bespreken! 

Stel een zoekopdracht in bij de-aankoper en ontvang iedere ochtend het nieuwste aanbod binnen uw zoekcriteria. U ontvangt dit aanbod eerder dan dat het op Funda verschijnt. Zo heeft u direct een voorsprong!

Heeft u een nieuwe woning gevonden? Neem dan contact op met de-aankoper om een afspraak te maken. Omdat de huizenmarkt in Utrecht soms heel snel kan gaan, is direct handelen belangrijk.

de-aankoper zal samen met u bespreken of u de eerste bezichtiging zelf doet of dat hij meegaat. Heeft u al een huis bezichtigd? Dan gaat de-aankoper de tweede keer met u mee.

Bent u op zoek naar een huis in de omgeving Utrecht? de-aankoper bemiddelt in UtrechtZeistVleuten de MeernHoutenBunnikDe Bilt en Maarssen.

Als u na de bezichtiging positief bent, dan wordt er besproken of u een nader onderzoek wenst m.b.t. de bouwkundige aspecten, milieu, kadaster, vereniging van eigenaren, bestemmingsplan en gemeentelijke of provinciale zaken.

Voordat er een bod wordt uitgebracht, bespreken we eerst de onderhandelingsstrategie en de gewenste voorwaarden. Nadat alles besproken is, zal de-aankoper contact opnemen met de verkopend makelaar om de onderhandeling te beginnen. U wordt door de-aankoper van alle gesprekken op de hoogte gehouden.

Bereken direct uw voordeel.

Na een succesvolle onderhandeling zullen alle gemaakte afspraken, tussen u en de verkopende partij, in een koopovereenkomst worden vastgelegd. de-aankoper zal deze overeenkomst samen met u doornemen.

Hoewel de financiële mogelijkheden al vanaf het begin duidelijk moeten zijn, gaat u pas tijdens deze stap uw financiering in orde te maken. Indien gewenst, kan de-aankoper u hierbij begeleiden.

Op de afgesproken overdrachtsdatum gaat u samen met de-aankoper naar de woning voor een laatste inspectie. Als alles in de afgesproken staat opgeleverd is, dan gaan alle partijen naar de notaris om de akte van levering en de eventuele hypotheekakte te ondertekenen. Na de ondertekening overhandigt de notaris u officieel de sleutels.

Geniet van uw nieuwe woning!